2017. október 5., csütörtök

2017 októberi Glamour napok előtt

Már csak egy hét van, az idei Glamour őszi napok kezdetéig. Most is lesz 0. nap, de hivatalosan október 12. az 1. nap. Az újság, amihez egy Kiskegyed és 2 szórólap, valamint a kuponfüzet volt összecsomagolva, "csak" 995 Ft. Remélhetőleg a következő héten a Kiskegyedben megtalálható lesz a Glamour kuponfüzet azoknak, akik ezen is spórolni szeretnének. Továbbá a kuponokat már ezen az oldalon is megtalálhatjátok.

Fontos ilyenkor, hogy ne essünk túlzásba! A lelki világunk épsége és még inkább pénztárcánk védelme érdekében. Ezért gyűjtöttem össze pár hasznos tippet amit alkalmazni tudtok Shopping ünnepek (Glamour és/vagy Joy, Black Friday stb.) alkalmával.

Ezeket a kérdéseket tegyük fel magunknak vásárlás előtt/közben:
Van-e már hasonló cuccom otthon?
Gondolok itt elsősorban a ruhákra (hiszen sosem értettem miért van 2 egyforma árnyalatú rúzsa valakinek). Egy jól összeállított, átlátható, akár most divatos kapszula gardrób összeállítás frissítése ilyenkor esedékes. A ruhák szelektálása közben írjuk fel mire van szükségünk, így biztos, hogy nem fogjuk megvenni ugyanazt a felsőt, ami már 1 hónapja a vállfán várja a sorsát.

Visszajönnék-e holnap ezt vagy azt megvenni? (Impulzus vásárlás elkerülése!)
Ez a tipikus Aludj rá egyet! tanács kérdésbe való átültetése. Akik hajlamosak az impulzus vásárlásra, azok inkább ne menjenek egyedül vásárolni, hanem egy kedves személlyel, aki jól ismer és segíthet a döntésekben. Vagy mivel 4+1 nap áll rendelkezésre a vásárlásra, így van idő átgondolni a vásárlást és másnap ismét betérve az üzletbe megveheted a már korábban kinézett dolgot.

Hova fogom ezt vagy azt tenni otthon, mi lesz ha tönkremegy stb.?
Műszaki termékek és bútorok vásárlása előtt/közben érdemes pár dologgal tisztában lenni. Méretek, szín, forma, garancia, szervizelési lehetőségek, pótalkatrészek beszerezhetősége, családtagok véleménye. Ez csak pár apróság ahhoz, hogy tudatos döntést tudjunk hozni, hiszen az effajta tárgyak hosszabb távon szolgálnak minket.

Mire költhetnéd az árát?
Ez már önmarcangolás kategória is lehetne, de egy nagyon fontos kérdés. Fontos mérlegelni, hogy most veszel 5 nagyon drága rúzst és mellé 2 parfümöt, vagy befizetsz egy 30 órás nyelvtanfolyamra, vagy eltöltesz egy kellemes vacsorát a pároddal, vagy a család állatkertben menjen inkább a hétvégén stb.

Valóban megéri megvenni kuponnal?
Valós példát hoznék, a múlt héten minden arcápolóra -33% akció volt a Rossmann-ban. Tehát ha van még -10% kuponotok, akkor jóval inkább megérte vásárolni, mint egy-egy 20% vagy 25%-os márkakuponnal.

Még ha nem is érdekelnek az ilyen bevásárlónapok, a nagy felhajtás, vagy a tömeg, mégis érdemes szétnézni, hiszen tudatosan, előre tervezve, sokat spórolhatunk. És ki nem szeret akciósan vásárolni?

Remélem tudtam segíteni, hogy ne kelljen megbánnotok egy-egy döntést és élvezhessétek a vásárlást!

A.C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Krémmánia adventi beauty box tartalma

 Mivel is kezdhetném az idei évet, mintsem egy B.Ú.É.K.-kal és egy “adventi kalendárium” bontogatásával. 2023-ban szerettem volna beszerezni...