2017. április 14., péntek

Glamour napok tapasztalatok - 2017 Tavasz

Az idei Glamour tavaszi bevásárlótúrán nem sok mindent vásároltam. Szerencsére sikerült csak hasznos dolgokat vennem és nem volt impulzus vásárlás sem.
Ez nem egy "Mit vettem a Glamour napokon, te Úristen...!" bejegyzés lesz, hanem egy kis összegzés, és jó tanácsok gyűjteménye magamnak és Neked Kedves Olvasó.

1. Előkészületek
-Nézzük át a készleteinket. Számszerű lista írása arról, hogy mi van itthon. (Ha ügyesek vagyunk azt is meg tudjuk saccolni, hogy meddig lesz elég jelenlegi készletünk.) Eközben tudunk kicsit szelektálni és a régen elfelejtett dolgokat újra felfedezni. Ekkor már el tudod dönteni, hogy kell-e bármi is, vagy inkább kihagynád a kuponnapokat.
-Mielőtt a kuponokat kivágnád, nézd meg mire van valóban szükséged. Ne azért vásárolj meg valamit mert akciósan hozzájuthatsz, hanem azért, mert tényleg használni fogod.
-Sokan felháborodtak rajta, hogy mennyibe is kerül maga a Glamour újság. Nekik szeretném jelezni, hogy ha ügyesek vagytok, akkor sokkal többet is spóroltok ilyenkor, mint az újság ára. Ha mégsem akarjátok megvenni az "eredeti" újságot, akkor ott van pl. a Kiskegyed, amihez szintén voltak kuponok és kb. harmad annyiba kerül.
-A kuponokat vágd ki, vagy legalább legyen nálad egy kisolló és még fizetés előtt szedd ki a kuponfüzetből a futószalagon lévő termékekre vonatkozókat. Ezzel időt spórolhatsz és több kellemetlen pillantástól is megmenekülhetsz.
Jó praktika, ha boltonként szortírozod szét a kuponokat. Én 3-4 kupacot szoktam készíteni: 2 drogáriás (csak DM és Rossmann van a közelünkben); ruhák és kiegészítők (ebbe beletartozik pl: Tesco vagy Spar is); és végül az interneten beváltható.
Érdemes a 30% vagy afeletti kupokat preferálni vásárláskor, hiszen a drogáriás termékekre sűrűn van 20-25% kedvezmény.

2. Lista írása.
Habár ez a lépés előkészületnek számít, mégis megérdemel egy saját bekezdés. Az én listám nem merül ki abban, hogy sampont, tusfürdőt, szemhéjfestéket stb. kell vennem, hanem ennél sokkal konkrétabban megfogalmazom, hogy mit is szeretnék vásárolni. Sőt mitöbb, mennyi % kedvezményt fogok kapni és hova érdemes betérni. Vannak olyan szerencsések, akik a kuponnapok előtt fel tudják mérni a boltok készleteit, kínálatát de nem szabad csüggedni, ha nekünk nincs ilyenre időnk. Jó támpontot adhatnak a reklámújságok, korábban olvasott blogposztok, csajos pletykák, valamint a webshopok világát éljük. 

3. Költségvetés készítése.
Ez egy nagyon fontos lépés.Több szempontból is meg lehetne vizsgálni. Gondolok itt a fizetésed hány %-t szeretnéd elkölteni?, mióta spórolsz a kuponnapokra?, mennyit vagyok hajlandóak fizetni xy termékért? dilemmákra. De mind közül a legfontosabb, hogy ne költs el a teljes vagyonodat csak azért, mert kuponnapok vannak.

4. Vásárlás: 
Sok helyen olvastam, hogy kicsi vagy a városközponttól távoli drogériába menjetek be. Ezt azért nem ajánlom, hiszen ott a választék is kisebb lesz és ha nem a 0. vagy 1. napon vásároltok, akkor 100%, hogy pl. a sminkes állványok nagyon le lesznek fosztva. Azzal egyetértek, hogy nyitásra a boltokban kell lenni. Azzal is egyetértek, hogy ilyenkor kényelmes öltözetben és ne hulla fáradtan induljunk neki a vásárlásnak.
Egyéb jótanácsok: Legyél türelmes. Hagyj időt a ruhapróbálásra is. Ne keseredj el ha nincs meg az előre kinézett rúzs vagy alapozó... Élvezd a vásárlást.


Az én mérlegem az áprilisi Glamour napokon:
2 nap vásárlás, 2 újság, 2 városba is elutaztam és "csak" 6790 Ft-t spóroltam.

A.C.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Krémmánia adventi beauty box tartalma

 Mivel is kezdhetném az idei évet, mintsem egy B.Ú.É.K.-kal és egy “adventi kalendárium” bontogatásával. 2023-ban szerettem volna beszerezni...